Mijn muziekgeschiedenis, van toen tot nu!Muzikaal, je bent het of je bent het niet. Dat is een statement waar ik het niet helemaal mee eens ben. Ik ben al vroeg begonnen met muziek maken en door de jaren heen wel muzikaal geworden. Ik vertel vandaag over mijn muziekgeschiedenis, van toen ik nog heel klein was tot nu! Benieuwd?Mijn muzikale achtergrond ligt bij de blokfluitles. Muziek voor kinderen bij het muziek atelier bij ons om de hoek. Na twee seizoenen blokfluitles mocht ik - als ik het leuk vond - een instrument kiezen om mij verder in te ontwikkelen. (Zoals je leest, mijn ouders vinden muziek belangrijk!) De bedoeling was dan ook dat ik een instrument zou kiezen wat ik kon spelen in een orkest. Via dit orkest konden we dan het instrument huren én korting krijgen op de lessen. Super handig voor de ouders met een kleine portemonnee!

Op een middag spelen we dus op allerlei verschillende instrumenten om dat eens uit te proberen. Mijn voorkeur ging uit naar de viool, wat een mooi geluid, alleen zelf kon ik het nog helemaal niet die dag. Na alles uitgeprobeerd te hebben vond ik toch de viool het mooiste klinken. Alleen wat nu?! Het orkest waar ik in zou gaan spelen was een blaasorkest, geen strijkers te vinden.. Dat betekende een ander instrument kiezen! Ik vond het natuurlijk jammer maar allang al blij dat ik een instrument mocht gaan spelen heb ik gekozen voor de dwarsfluit.In totaal heb ik 6 jaar lang dwarsfluit gespeeld waarvan 5 jaar in het blaasorkest 'Aurora'. Ik heb mijn A & B diploma behaald op de muziekschool en toen ik eenmaal 14 was, vond ik het allemaal wel goed zo. Omdat ik mijn instrument huurde moest ik deze met pijn in mijn hart weer inleveren. Het laatste jaar heb ik zelfs nog piccolo (een mini dwarsfluit) gespeeld - bedenk ik mij net - en ook die moest terug.

Na een jaar lang zonder muziekles te zitten begon het alweer te kriebelen, ik danste wel maar dat was toch niet genoeg. Met die dwarsfluit had ik het wel even gezien en besloot net als een vriendin van mij op zangles te gaan. Ik heb een jaar lang op zangles gezeten bij Kim de Boer! Toendertijd nog onbekend, maar later natuurlijk meegedaan aan The voice of Holland én ook nog eens 4e geworden! Heel leuk persoon om zangles van te krijgen.

In mijn tienerjaren ben ik wispelturig geweest, ik wist niet zo goed wat ik wilde na de havo dus keek ik vooral in de rondte en hopte van de ene interesse naar de andere. Na mijn zangles avontuur ben ik theater gaan doen en heeft mijn muzikale bezigheid stil gestaan. Uiteindelijk geen theater opleiding gekozen maar de opleiding voor kunst docente.

In het laatste jaar van mijn opleiding kwamen de kriebels weer terug, ik wil weer muziek maken! Dit gevoel werd steeds sterker alleen kon ik het er echt niet bij hebben naast mijn opleiding. Het was even doorzetten om alles aan de kant te zetten, maar het diploma  is nu wel binnen!

En nu. Ja, we zijn bijna op het punt aangekomen waar ik ben in mijn leven. Wat doe je namelijk na je studie? Werken natuurlijk! Omdat ik dan ook een inkomen zou hebben, en nu dus heb, bedacht ik mij dat ik wel weer muziek wilde maken. En dit keer kon ik helemaal zelf beslissen wat ik zou gaan doen! Ik hoefde er eigenlijk niet eens over na te denken, al vanaf kinds wilde ik het en nu heb ik dus eindelijk de kans! Ik heb het natuurlijk over viool spelen!!Ik heb een docent gezocht bij mij in de buurt en bij een vioolbouwer een viool gehuurd. Ondertussen ben ik iets van 8 maanden aan het spelen en oefenen, wat een lastig instrument!! Bij elke verkeerde beweging die je maakt hoor je een vals gillend geluid. Tja, dat is viool spelen, heel erg uitdagend maar als je het eenmaal kan, wauuuuuuw! Op dit moment kan ik wat deuntjes spelen, af en toe een folk liedje tussendoor omdat ik dat graag wil leren maar voornamelijk veel oefeningen voor de zuiverheid en vingersnelheid. Ik ben nu op het punt dat ik de noten die ik heb geleerd allemaal zuiver kan spelen, nu alleen nog op tempo!

Als ik het viool spelen een beetje onder de knie heb ben ik van plan ook weer zangles te nemen, alleen dat duurt nog wel even. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat ik allemaal doe en heb gedaan in de muziek.

Nu ben ik alleen erg benieuwd, speel jij een instrument of heb je dat vroeger gedaan?


- JoanyM

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook dwarsfluit en zang gedaan. Met een viool heb ik nooit wat gehad, maar het klinkt inderdaad wel prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik mis mijn dwarsfluit evengoed wel en zingen blijft altijd leuk. Ik ben benieuwd wanneer het geluid uit mijn viool zo mooi gaat klinken!

      Verwijderen