Over Mario kart 8 shortcuts enzo


Ja af en toe heb ik dat, een mariokart marathon met mijn vriend. Zoveel spelen dat je duimen pijn doen en je je ogen niet meer dicht kan doen zo hyped ben je. Ik kan niet stoppen met eraan denken en nu ben ik ook nog eens zo gek geweest om extra info ervan op te zoeken online. Over de shortcuts ja, dat stond al in mijn titel natuurlijk.


Het onderscheid tussen nummer 1 en nummer 12 is groot in de online competitie wereld van mario kart 8. Hoe goed je race ook gaat, het is toch verdomde moeilijk om 1e te worden. Ja dat is crap, I know. Om bovenaan in de ranglijst te komen - en zo ook veel punten te verdienen - moet je toch gebruik gaan maken van de shortcuts.

Eerst even een praatje over mario kart 8. Dit is mijn allereerste mario kart game. Zielig klinkt dat hè? Vroeger nooit gespeeld, en later één keertje bij mijn oppaskindje op de wii. Dat was alweer mario kart 7 zo even uit mijn hoofd. Ik weet nog wat een faler ik was met dat stuurtje.

En toen was het onze beurt, Mario kart 8 kwam uit voor de wii u, yiiihaaaaa! Player 1 mag dan met de game pad spelen en kiezen voor de knopjes of bewegingsbesturing. (draaien met de gamepad) Als zielige eindeloze player 2 had ik geen keus. Ik moest met het stuurtje en draaien als een maf.

Zo heb ik dus maanden gekart, werd er nog goed in ook. Totdat ik tijdens een race op het plus knopje drukte en zag dat ik mijn bewegingsbesturing ook om kon zetten naar knopjes. Holy quakamoly! Ja dat dus. Sindsdien ben ik echt een heel stuk beter geworden. - al zeg ik het zelf - Dat ik dat niet wist en nooit op heb gezocht, tja, het was ook wel weer grappig zo heen en weer bewegen met mijn awesome rode mario stuurtje.Maar oja, ik ging het hebben over de shortcuts, want sinds ik weer back on track (giggle) ben vind ik het wel leuk om nu dan ook online eerste te gaan worden. En dat doe je dus door de shortcuts. Vooral die van de allernieuwste DLC , die van kaasland. Aan het einde zit gewoon aan de rechterkant een ramp omhoog waardoor je vliegt. Als je dan weer neerkomt zit er links bij de berg weer een. En ja, je hebt wel boosters nodig. Ik zie nog niet iedereen deze short cut nemen, al hebben mijn vriend en ik deze zelfs helemaal zelf gevonden! De andere shortcuts heb ik gewoon maar even opgezocht op youtube, want dat is toch wel erg makkelijk.

Over die DLC trouwens..... Mario kart 8 is echt cool, maar het werd al snel nog veel cooler. Uitbreidingen ofwel DLC 's kwamen erbij, tegenwoordig kan dat. Koop de update en gaan met die banaan - of euuh kart? - Anyway de nieuwe banen hebben ook te maken met andere spellen. Zo heb je dus bijvoorbeeld een hyrule baan en een Link poppetje. (link is de naam van het character en is ook stiekem wel een beetje link) Jullie kennen hem vast wel, van zelda ja! Goedzo. Als je zelda niet kent, shame on you!

Haha en dan te bedenken dat ik zelda pas een paar jaar geleden leerde kennen. Nu al stoer erover doen is echt iets voor mij. Oké terug naar de shortcuts, wat ik wilde zeggen was dat de nieuwe DLC banen veel leukere shortcuts hebben. Sommige zitten echt zo verstopt en daar haal je dan veel mensen mee in! Het gevaar is wel vaak dat je ook makkelijk van de shortcuts af valt gezien ze vaak erg moeilijk zijn. Grappig ook dat door die DLC pakketten ik het gevoel heb dat ik een nieuwe game hem gekocht. Destijds op voorhand 12 euro betaald voor de twee DLC pakketten. Dat betekende 8 nieuwe banen en 3 characters nieuw! (en wat voertuigen, daar kijk ik nooit zo naar, wel eens vette Hyrule motor trouwens...) En dan een half jaar later kregen we de andere 8 banen en nóg 3 characters erbij. (Jaaaa ook voertuigen, waaronder een vette bowser motor. Blijkbaar let ik er meer op als ik dacht ) En dat allemaal voor 12 euro yesyesyes.(Zie je mijn awesome mario pet! Of keek je stiekem naar mijn alien groene buik?)

Op het moment zit ik met mijn online punten totaal ergens in de 1900. Zoveel heb ik nog niet gespeeld en tja in het begin werd ik nog wel veel laatste en dan gaan er weer punten af. Iedereen begint op een punten totaal van 1000 punten dus ik ben allang blij dat ik omhoog blijf gaan in plaats van naar beneden. Als ik mensen zie met 400 punten dan vind ik dat bijvoorbeeld best zielig. Dan heb je dus echt veel gespeeld en ook veel verloren. Neem de shortcuts! Ik blijf nu hangen tussen plaats 2 en 7 daardoor. (van de 12) Dat betekent dat ik bijna altijd wel punten erbij krijg. Anyway zolang het maar leuk is om te spelen, je hoeft de banen natuurlijk ook niet online te spelen.

Als ik dit zo typ krijg ik alweer zin om mario kart te spelen, jij ook? Zin om een online match met mij te doen? Daar heet ik ook JoanyM, makkelijk hè! Stuur me dan even een emailtje, let's race!


- JoanyM


2 opmerkingen:

  1. Ik heb geen WiiU (en helaas ook geen Mariokart), maar ik krijg nu wel zin om Mariokart te spelen!

    BeantwoordenVerwijderen